12. szám
Kedves Olvasók!

Magazinunk jelen számát egy kiváló íróról, műfordítóról és stilisztáról emlékezve a magyar nyelvnek szenteljük. 250 éve született Kazinczy Ferenc, aki nélkül a mai magyar nyelv alig képzelhető el. Dragaschnig Edina munkatársunk ellátogatott Széphalomra, ahonnan Kazinczy egykor a magyar nyelvújítást vezette, s ahol ma a Magyar Nyelv Múzeuma áll. A múzeumról és az ott bemutatott sok érdekességről készített színes összeállítást az országismereti részben olvashatják. A magyar nyelvhez kapcsolódnak a Fókuszban rovat gyakorlatai is. Hálás köszönettel tartozunk Sajdik Ferenc karikaturista művésznek, aki a “nyelves” szólások köré csoportosított rajzaival csal mosolyt a magyarul tanulók arcára.

Szerkesztőségünk novemberben Japánban járt, és a magazin szövegeinek, feladatainak példáján módszertani előadást tartott az Oszakai Egyetemen rendezett „Szociolkulturális interferencia a magyaroktatásban“ című konferencián. Japán élményeinket több cikkben is megosztjuk olvasóinkkal.

Kérjük, látogassanak el honlapunkra is, tekintsék meg újításainkat: iratkozzanak fel hírlevél-szolgálatunkra, illetve lepjék meg szeretteiket Doszkocs Zsuzsa illusztrátorunk rajzaival, és küldjenek nekik virtuális képeslapot!

Szerkesztőségünk nevében nagyon boldog új évet kívánok

Kovács Tünde
Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: fcc9pi
Biztonsági kód: