4. szám
Kedves Olvasók!

Véget ért a nyár, a szabadság, elkezdődött a tanítás, s egyre több olvasónk érdeklődött e-mailben és telefonon, mikor jelenik meg következő számunk. Örömmel jelenthetjük: most.

Ettől a számunktól eleget teszünk a magyarul tanulók egyik újabb kérésének. Mostantól fogva megadjuk a magyar főnevek teljes ragozási paradigmáját. A főnév mellett olvasható a főnév tárgyesete, birtokos személyjele egyes szám 3. személyben és többes száma, például: párna, -'t, -'ja; -'k. Amennyiben a főnév többes száma nyelvtanilag képezhető, de azt nem használjuk a gyakorlatban, úgy azt az alakot zárójelben adjuk meg, például sajtó, -t, -ja; (-k).

Nemcsak a magyarul tanulóktól, hanem a magyartanároktól is számos visszajelzést és észrevételt kapunk és várunk a továbbiakban is. "Ötletbörze" című új rovatunkban tanártársainknak nyújtunk lehetőséget arra, hogy tanítási ötleteiket, saját nyelvi játékaikat, feladatsoraikat megosszák az olvasókkal. A beérkezett levelek közül szerkesztőségünk minden számban kiválaszt egy-egy ötletet, amely a szerző nevének megadásával jelenik meg.

Könyvajánló rovatunkban ezúttal különös összeállítással kedveskedünk Önöknek. Új tankönyveket, érdekes folyóiratokat ajánlunk figyelmükbe.

Kellemes olvasgatást kívánunk!

Kovács Tünde
főszerkesztő
Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: qkb3x
Biztonsági kód: