2. szám
Kedves Olvasók!

Májusban megjelent első számunk után számos levelet és e-mailt kaptunk Önöktől. Köszönjük, hogy megosztották velünk véleményüket.

Ezek a visszajelzések iránytűként szolgálnak csapatunknak a magazin további szerkesztésében. Olvasói észrevételek vezettek minket arra a felismerésre, hogy azon a három célcsoporton kívül, akinek eredetileg szántuk a magazint (a Magyarországon, illetve a külföldön élő, magyarul tanuló külföldiek, valamint a külföldön élő másod- és harmadgenerációs magyarok) még egy negyedik csoportot is elértünk, mégpedig a németül és angolul tanuló, illetve tanító magyarokat. Ebben a számban már figyelembe vesszük az ő külön kérésüket is, és ezentúl a német szószedetben a főnevek mindig névelővel (r/e/s) szerepelnek, az igevonzatoknál pedig megadjuk az esetet is (A, G, D).

Kisgyermekes szülők és gyerekeket tanító pedagógusok kérték, készüljön külön rovat az egészen fiatal korosztálynak is. Ěgy született meg a "Gyerekjáték" című rovat derűs, színes gyakorlataival.

Emellett gondoltunk még azokra az olvasóinkra is, akik magyarból nyelvvizsgát szeretnének tenni. Az ECL nyelvvizsga rendszerével Dr. Háry László, a Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Titkárságának igazgatója ismerteti meg Önöket. Következő számunktól ebben a frissen indított rovatunkban olyan ECL mintateszteket közlünk, amelyek segítenek Önöknek a nyelvvizsgára való felkészülésben.

Múltkori számunkból helyhiány miatt sajnos kimaradt a könyv-, a film- és a CD-ajánló. Mostantól viszont állandó rovatként jelenik meg.

Mivel magazinunkat a világ számos országában olvassák, szeretnénk a német és az angol mellett több nyelven is feldolgozni az ismeretlen szavakat. 2004. december elejétől honlapunkon, a www.magyarultanulok.com címen megtekinthetők az aktuális szám szószedetei finn, francia, holland, lengyel és román nyelven is. Ezt a szolgáltatásunkat folyamatosan bővítjük.

Magazinunk új számával az egyre hosszabbodó őszi és téli estéken kívánunk Önöknek kellemes olvasgatást!

Kovács Tünde
főszerkesztő
Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: vhbh7
Biztonsági kód: