39. szám

Kedves Olvasóink!

Jelen számunkban elértünk a földrészeket bemutató sorozatunk végére: ezúttal – Varga Miklós slágerének dalszövegét idézve – a vén Európában időzünk. A Fókusz gyakorlataival tesztelhetik földrajzi ismereteiket, és magyar nyelven feleleveníthetik az Európai Unióról szerzett tudásukat. Országismereti rovatunkban Magyarországról készítettünk rövid országismertetőt.

Portrétár rovatunkban Ausztriába, Magyarországra és Hollandiába invitáljuk önöket. Dr. Dr. h.c. Teleky Béla magyar származású, Ausztriában élő egyetemi tanár mesél az otthonról hozott értékek fontosságáról. Korok Fatimát a szabadtüdős merülés világrekordtartóját a júliusi versenyről és a sikerhez vezető útról kérdeztük. Tudták önök, hogy számos holland állampolgár választotta ideiglenes lakhelyéül vagy második hazájául Magyarországot? Közülük sokan megtanultak magyarul. Az Akiknek már sikerült... rovatunkban egy ilyen történetről olvashatnak.

Könyvjelző rovatunkban Kosztolányi Dezső Európa című versét osztjuk meg olvasóinkkal – az 1930-ban íródott vers ma sem veszített aktualitásából. Ha pedig turistaként szeretnének utazgatni Európában, akkor azt is megtudhatják, miként válthatják ki az európai egészségbiztosítási kártyát.

Kellemes olvasgatást kívánunk!

Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: ij5f
Biztonsági kód: