22. szám

Kedves Olvasóink!

Előző számunkban magazinunk 10 éves fennállásának kapcsán a születésnap témáját jártuk körbe. Ezúttal pedig úgy gondoltuk, hogy ugrunk egyet az emberi életpályán, és a tevékeny időskort helyezzük jelen számunk középpontjába. Ez a kérdéskör nemcsak bennünket foglalkoztat, az Európai Unió már a 2012-es évet az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének nyilvánította. Hatvanéves kor felett is sok mindent tartogat az élet - és a társadalom egyre inkább értékeli mindazt, amit az idősebb emberek adni tudnak. Az aktív időskor azt jelenti, hogy az évek múltával még jobban éljünk mindazzal, amit az élet tartogat: a munkahelyen, otthon vagy a társadalomban, közösségekben is. Ennek jó példája az "Active ageing" c. osztrák-magyar projekt, melyről országismereti rovatunkban olvashatnak.

A Fókuszban humoros oldaláról mutatjuk be a generációk közti különbséget.

A portrétárunkban különböző korú, foglalkozású és nemzetiségű színes egyéniségekkel ismerkedhetnek meg, többek között Charles Dickens Magyarországon élő szépunokájával és a világ legidősebb még élő olimpiai bajnokával.

Ezúttal a Könyvjelző rovatunk is újszerű: híres emberek öregedéssel kapcsolatos, szellemes idézeteit olvashatják.

Magazinunk is "aktívan" öregszik, és halad a korral - az eltelt több mint egy évtizedben nyomtatott formában lapozgathatták a magazint. Következő számunktól viszont azt tervezzük, hogy elektronikus formában jelenünk meg. Az átállás részleteiről majd honlapunkon és hírlevelünkben is tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kellemes szemezgetést kívánok Önöknek:

Kovács Tünde, főszerkesztő

Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: rkdjap
Biztonsági kód: