20. szám

Kedves Olvasóink!

Jelen számunkban egy olyan területet járunk körül, amely nélkül szinte elképzelhetetlen az egyre gyorsuló, modern világ: az információs és kommunikációs technológia (IKT) átszövi mindennapjainkat – nemcsak munkahelyünkön, hanem szabadidőnk nagy részében is.

Portrétárunkban az egyik legismertebb magyar cégről és termékről – a Preziről – olvashatnak összeállítást, és ellátogattunk két nagy világcég – a Google és a londoni Institut of Cancer Research – központjába is, ahol ott dolgozó magyar fiatalokkal készítettünk interjút. Az ő munkájukhoz szintén elengedhetetlen az információs és kommunikációs technológia.

Az IKT kihat nyelvünkre is: bevezetjük Önöket az SMS-írás berkeibe, bemutatjuk az IKT-ban használt számos angol szó ötletes magyar megfelelőjét, és megismertetjük Önökkel az idegen szavak és jövevényszavak helyesírását.

A Tarkabarka rovatban Durst Péter képes történeteiből indítunk sorozatot, amelyekhez az illusztrációkat Burg Balázs készítette.

Magazinunk aktuális központi témája jegyében továbbra is szeretettel várjuk Önöket a Facebook oldalunkon, (www.facebook.com/magyarultanul), és blogunkat is olvasóink figyelmébe ajánljuk (www.magyarultanulokblog-wordpress.com).

Tartsanak velünk 2014-ben is! Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Kovács Tünde

főszerkesztő

Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: 3accxb
Biztonsági kód: